SneeuwpretSneeuwpret

Kinderen die op de basisschool zitten hebben rond 10.15 een speelkwartiertje.

Niet boven je rekenschrift zitten of bezig zijn met taalvaardigheid, maar vrij zijn, spelen en gezelligheid met klasgenootjes. Wat is er fijner dan tikkertje te spelen met je vriendjes in de buitenlucht? Vooral met deze temperaturen is er niets fijner dan met rode wangen en tintelende vingers weer aan het werk te gaan.

De afgelopen dagen ligt er buiten sneeuw en hoe fijn is het om een sneeuwpop te maken of een eigen iglo. De kinderen van school halen met de slee. Ik geniet er echt intens om nu buiten te zijn.
Een paar jaar geleden heb ik een opleiding gevolgd en daar werden de voordelen voor spelen benoemd.

  • Het maakt je vrolijk.
  • Het zorgt dat je afstand neemt van de dagelijkse bezigheden.
  • Je vergeet de tijd.
  • Je neemt de dingen minder serieus en maakt plezier.

 

Vanaf de middelbare school, hoge school, universiteit of werk heet het geen speelkwartiertje meer, maar wordt het pauze. Tijdens de pauze zitten we vaak op een stoel of bank in de kantine in plaats van even buiten te zijn en lopen. Er zijn niet voor niets steeds meer vitaliteitsprogramma’s waar volwassenen geleerd worden om in de pauze even naar buiten te gaan om te bewegen. Voor volwassenen kan het best lastig zijn om te spelen of even de tijd te nemen om te ontspannen.

Vooral na het afgelopen jaar waarin vele patronen zijn verandert, merk ik hoe fijn het is om in de buitenlucht sneeuwballen naar je vriend gooien tijdens het dagelijkse looprondje. 🙂 Of de schaatsen onder te binden. Energie krijgen door in de sneeuw te rennen, omhoog te gooien en een lach op een gezicht te toveren. Ik heb echt genoten van extra buiten zijn, veel zuurstof, beweging en het vele lachen.

Het maakt niet uit of je het ontspanning of spelen noemt. Voor je mentale gezondheid is het goed om je dagelijkse bezigheden los te laten, genieten, lachen en plezier te maken.

Wanneer neem jij tijd voor een speelkwartiertje?Bent u nieuwsgierig geworden?

Voor vragen en meer informatie, kunt u het formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Roggestraat 181 / 7311CC Apeldoorn

info@xpeerience.nl

085 - 047 17 71